Företagslån utan massa krångligheter.

Företagslån ska vara enkelt, därför lovar vi er snabb hantering. Få ett kostnadsfritt prisförslag redan inom 1 timme från våra finansiella rådgivare.

 
Trustpilot review

4.7/5 från våra kunder

Företagslån? Få besked inom 1 timme!

Företagslån

FöretagslånFöretagslån är viktigare än någonsin till företag som behöver snabb finansiering och vill växa.Det finns en hel mängd olika möjlighet till snabba och enkla lån som kan erbjuda ditt företag den expansionsfas den förtjänar. Det ska vara enkelt att låna pengar är ett stort beslut som behöver omtanke och klarhet. Vare det sig är finansiering för att köpa bil, lastbil eller utrustning till företaget. Att få ett företagslån snabbt kan verka vara svårt men det är det inte.

Att ta ett företagslån behöver inte betyda att du är i nöd av pengar utan det kan även betyda att det går bra för verksamheten, vi besvarar alla frågor och svar nedan om det allra vanligaste kring ämnet. Företagsfinansiering för aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag, vi listar alla former av finansiering av företag. Söker du efter ett lån till ditt företag har du hittat rätt. Vanligtvis kan du låna från 50 000 kr och uppåt 10 miljoner beroende på givare.

Vad är ett företagslån?

Företagslån berättigar företagsägare att låna pengar för att täcka företagsrelaterade inköp och driftkostnader. Oavsett om du precis har startat ditt företag eller försöker växa, kan de bästa småföretagslånen hjälpa dig att få tillgång till kapitalet ditt företag behöver för att blomstra.

Med lån till ditt företag ökar bolaget sin likviditet utan att påverka aktieinnehav hos aktieägarna. Vi hjälper er att hitta finansiering till företags behov. Vi har därav samlat alla långivare på en plats. Ta rätt lån beslut, hitta det bästa finansieringsmöjligheten utifrån era behov genom att ansök enkelt och smidigt.

Att hitta rätt lån till ert företag ska vara enkelt, snabbt och gratis precis som hos oss.

Hur ansöker jag ett företagslån?

  1. Tryck på länken HÄR

  2. Skriv in uppgifterna Organisationsnummer och telefon samt bekräfta.

  3. Du kan enkelt ansluta din bank för att verifiera dig snabbare alternativt bara skriva in låneorsaken mm.

  4. Skicka in ansökan och avvakta tills ni blir återkopplade antigen för ett svar eller för komplettering.

  5. Din ansökan blir godkänt och du fått din summa utbetalt.

Jämför företagslån

Att jämföra ett lån kan vara en perfekt lösning för dig som önskar ta rätt företagslån 2024, till exempel när ditt företag vill göra en investering eller behöver extra likviditet. När du jämför lån finns det många saker att tänka på och det är lätt att missa några finstilta villkor.

Nedan har vi sammanställt den viktigaste informationen gällande lån för aktiebolag, enskild firma och handelsbolag. Du behöver inte logga in eller dylikt för att få ett prisförslag, fyll endast in formuläret på toppen av sidan. 

Ett företagskort i samband med lån kan vara en bra kombo, många företag i dagens samhälle handlar på faktura och med det följer kreditupplysningar vilket påverkar kreditvärdigheten och den framtida kreditlinan. Kreditkort eller företagskort kan nyttjas med 45 dagar ränte fria dagar. Det finns ett flertals långivare och även statligt riskkapitalbolag Almi.

Att jämföra och hitta rätt lån

Vad innebär rätt lån för just din verksamhet? Är ditt företag nystartad firma som har ende och önskar implementera den och komma igång med verksamheten då är en viss typ av företagslån mer anpassat för er än andra med villkor och bindningstider. Ska ert lån ha fast amortering eller flexibel? Har lånet övriga avgifter det vill säga andra dolda kostnader?

Det är viktigt att man lånar till sitt företag som passar för det ändamål lånet ska användas till – Om man vill investera till en långsiktig affär bör man inte räkna med omedelbar avkastning då kanske man ska välja ett lån var pengarna ska komma in och betalas mer utdraget.

Vad kostar ett företagslån?

Företagslån priset beror på lite olika faktorer beroende på långivare, hos en del kreditgivare såsom Qred är det fast amortering vilket betyder att avgiften är inbakat i amorteringssumman per månad. Medans andra långivare använder sig av ränta som kostnad för lånet samt uppläggningsavgifter och dylikt.

Företagslån ränta

Det många fokuserar på är räntan på företagslån, men det finns väldigt många andra saker som kanske är viktigare. Räntan för lånet anger hur många procent av lånet som du betalar till långivaren per år. Låneränta företag kan variera från långivare till långivare.

I den effektiva räntan ingår även avgifter som uppläggningsavgift, aviseringsavgift, limitavgift och fakturaavgift. Om du bara behöver ansöka om företagslån en kort tid är det kanske viktigare att fokusera på totalkostnaden under tiden som du har lånet. Man ska alltid kräva att hitta rätt och få lägre ränta.

Vad påverkar räntan på ett lån?

Räntan bestäms utifrån företagets bedömda kreditrisk. Därför är det viktigt när du lånar pengar att kreditrisken baserar sig bland annat på om företaget har betalningsanmärkningar, vilket framgår av kreditupplysningen från till exempel UC eller Creditsafe. 

Andra saker som påverkar din ränta på bolagslånet är företagets omsättning, soliditet, likviditet, kassaflöde, historik och bransch. En del långivare bedömer även din affärsplan och budget. Varje långivare gör sin egen bedömning av företagets kreditvärdighet. Vissa långivare har fokuserat på företagslån utan säkerhet, så kallade blancolån. Några av dessa är Qred, Ferratum Business, OPR och Froda.

Vi rekommenderar även att man gör en kalkyl för att få en större överblick över amortering, räntekostnader och lånets förlopp.

Låna upp till 3 miljoner kronor

Hos oss kan du ansöka om företagslån  upp emot 3 miljoner kronor med 3 års återbetalningstid. Amorteringen kan skiljas från de olika långivarna. Fundera över vad du skall använda lånet för, gäller det en kortsiktig eller långsiktigt investering. Är det så att investeringen en med längre löptid innebär det mindre månadskostnad och amortering än en med kortare löptid.

Företagslån utan UC

När kreditgivaren tar en upplysning på dig som privatperson eller på bolaget genom UC ligger den kvar i 12 månader. Allt för många kreditupplysningar genom UC under ett och samma år kommer att påverka din, och företagets kreditvärdighet till det sämre.

Detta innebär att du hamnar i en högre riskklass och därmed ökar risken att bli nekad ett lån. Det kan också bli så att du blir erbjuden en sämre ränta än vad du annars kunde få därav företagslån utan kreditupplysning från uc kan vara ett bra val.

Att ett kreditinstitut tagit en UC på dig som privatperson kan därför i längden påverka din privata kreditvärdighet negativt för framtida lån. Det finns i dagsläget flera aktörer som erbjuder lån till bolag utan uc tex. med creditsafe eller bisnode utan att detta visas hos någon annan.

Detta betyder att det inte kommer påverka er kreditvärdighet även om ni skulle ansöka om lån hos en två eller tre aktörer som erbjuder lån till företag utan UC. Välj därför till fördel att ansöka om företagslån utan UC.

Företagslån med UC

De stora svenska bankerna SEB, Swedbank, Handelsbanken och Nordea äger samt använder UC tillsammans. Idag finns det flera upplysningsföretag som erbjuder kreditupplysningar på både företag och privatperson utan att detta påverkar dennes kreditvärdighet. Svenska foretagslan kräver oftast en mer noggrann utvärdering och endast 1 uc görs, alltså endast en kreditupplysning.

Lån till företag med UC

Låna pengar med UC är vanligt för finansbolagen det är en extra säkerhet för att bedöma om lånet skall godkännas. När du ansöker om att låna pengar till ditt företag via oss så tar vi endast en kreditupplysning via Creditsafe som inte påverkar ditt kreditomdöme på något sätt alls.

EU-lånet för småföretag

Det kan vara svårt för ett mindre företag att komma igång och få tillgång till extern finansiering. Därav har Europeiska kommissionen tillsammans med de diversa länderna kommit fram med fonden så att du och ditt företag kan söka EU-bidrag.

De finansieringsmöjligheterna som finns är bland annat företagslån, mikrofinansiering, garantier och riskkapital.

Lån till företaget med Creditsafe

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag som UC, dock med en skillnad. En kreditupplysning från Creditsafe visas inte för något annan och kommer därmed inte påverka din framtida bedömning. Att ta ett lån från en kreditgivare som använder sig av Creditsafe innebär flera fördelar, men framför allt påverkas inte din privata kreditvärdighet negativt som vid en UC.

Detsamma gäller oavsett om du har ett Aktiebolag, Handelsbolag eller Enskild firma. En kreditupplysning genom Creditsafe är alltid endast mellan dig och kreditgivaren. Observera att du fortfarande får en kopia på att kreditgivaren tagit en upplysning och med vilken information. Denna får du hemskickad eller direkt till din digitala brevlåda Kivra. Detta gäller majoriteten av alla lån till företag en del långivare tar upplysning via UC, andra Creditsafe och DnB.

Företagslån utan borgen

I takt med att allt fler företags långivare dyker upp på marknaden uppstår även nya former av lån. Ett av dessa är företagslån utan borgen . Det innebär att du kan ansöka om lån utan krav på personlig borgen. Idag finns det flera aktörer som erbjuder lån till företag utan borgen. Det finns både för- och nackdelar med detta.

Det viktiga är att du har återbetalningsförmåga för företagslånet samt läser igenom alla lånevillkor. Visa banker eller kreditgivare kan ställa krav mot bolaget vanligtvis finns det omsättningskrav eller att bolaget skall vara registrerad i Sverige. Du förbättrar självklar möjligheten att få ett låneerbjudande om du kompletterar med balans och resultaträkningen. Lån från 50 000 kr brukar banken ta borg på som regel för nya bolag.

Företagslån utan säkerhet

Företagslån utan säkerhet blir vanligare på lånemarknaden idag. Det finns flera långivare och kreditgivare som erbjuder lån utan säkerhet och det handlar främst om företagslån till små och medelstora företag.

Lån till företag utan säkerhet innebär att du inte behöver lämna någon garanti i form av pant. Pant är vanligtvis i form av egendom såsom fastigheter eller inventarier. Långivarna brukar vanligtvis kräva andra former av säkerhet i stället.

Personlig borgen krävs i stället och det innebär att du behöver en borgensman som säkerhet eller flera personer som kan stå i borg på det sättet ökar chanserna till större lån.

  • Lån med säkerhet

Lån utan säkerhet till företag ges främst vid mindre lånebelopp eller checkkrediter. Fördelen är att ansökningsprocessen går snabbt och du har oftast utbetalning av pengar redan samma dag. Denna finansieringslösning passar vid oförutsedda händelser och tillfällig likviditetsbrist. Nackdelen med företagslån utan säkerhet är att lånevillkoren kan vara sämre med högre ränta och kortare löptider.

Vare sig du ska ansöka om företagslån med eller utan säkerhet skall du alltid jämför lånen och långivarna noggrant. Kolla på den totala kostnaden för lånet inklusive ränta, amortering samt eventuella avgifter. Läs alltid igenom det finstilta innan du skriver på låneavtalet.

Lån till Aktiebolag

Sedan många år har lån till aktiebolag förknippats med pappersarbeten och presentationer av affärsplaner för att sedan invänta ett beslut som är fem eller sex veckor bort. Detta är nu ett minne blott på grund av flertalet kreditgivare som vågar utmanar bankerna och dess långa hanteringstider.

Idag räcker det att göra en ansökan online, och redan efter någon timme har du en offert på mejlen med ett förslag. Därefter räcker det att du signerar med mobilt Bank-ID så har du pengarna redan samma dag alternativt dagen därpå. Låninvestering företag såsom ALMI är ett annat alternativt.

Företagslån summor

  • 10 000 kr

  • 50 000 kr

  • 70 000 kr

  • 100 000 kr

  • 150 000 kr

  • 200 000 kr

  • 300 0000 kr

  • 500 000 kr

  • Företagslån 1 miljon

  • Företagslån 2 miljoner

  • Företagslån 3 miljoner

Lån till Småföretag

Det kan finnas många anledningar till att småföretag behöver ansöka om företagslån. Det kan handla om att företaget är nystartat och behöver kapital för att få i gång verksamheten. För mindre företag kan det vara svårt att få beviljat lån hos de traditionella storbankerna.

De har höga krav på historiska data och omsättning. Idag finns det dock flertalet långivare och kreditgivare som har småföretag som målgrupp. Att ta ett lån som enskild firma kan även kallas uppstartslån detta lånet erbjuds oftast till individer som är i processen att starta en verksamhet.

De nya aktörerna på marknaden erbjuder ofta goda lånevillkor till små och medelstora bolag, där varje lån utgår från en enskild bedömning. Långivarna tittar mer på aktuell försäljning än hur det sett ut bakåt, och de utgår från helheten av företagets ekonomi.

Kostnaden för lån till småföretag varierar och bestäms utifrån enskild långivare. Det vanliga är att mindre företag erbjuds en fast månadskostnad i stället för traditionell ränta. Fördelen med detta är att du vet från dag ett vad du ska betala.

Bokföring av företagslån

  • Är lånet ett kortvarigt lån på 12 månader eller mindre skall den bokföras genom konto 28 det vill säga ett konto som börjar på 28. Är lånet längre än 12 månader bör den bokföras på konto 2390. Exempel på hur ett lån bokförs:

  • Ett lån betalas ut till företagskonto och bokförs 1930 (debet och 2840 (kredit). När lånet skall återbetalas i amortering, ränta samt avgifter bokförs den med 2840 (debet)

Lån till enskild firma

Många tror att det är svårare att ta företagslån som Enskild firma – så är inte fallet. Det är precis lika enkelt som vid vilken annan bolagsform som helst. Ansökan sker på samma sätt och ni får besked inom någon timme på hur mycket kreditgivaren kan erbjuda ert företag. I vissa fall önskar kreditbolaget att få se en uppdaterad resultatrapport och balansräkning då kreditupplysningen för en Enskild firma inte är lika informativ som en kreditupplysning för ett aktiebolag. 

Banker och långivarna

Att låna pengar från banken kan skilja sig från långivare. Det tar vanligtvis längre tid med massa avtal och administrativt för att teckna ett lån hos banken. Oftast behöver du även besöka den lokala banken för att visa underlag och skriva på avtal.

Att ta ett lån genom en långivare sker på några minuter och du kan bli granskad och verifierad online med utbetalning vanligtvis inom dagen.

  • Låna upp till 5 000 000 kr

  • Ansök och få svar direkt

  • Pengarna på kontot nästa arbetsdag

  • Återbetalningstid 1-36 månader

Hur mycket får mitt företag låna?

Hur mycket just ditt företag kan låna bestäms av flertalet olika faktorer och varje kreditgivare har sitt sätt att göra en bedömning men det vanligaste är att man tittar på:

  • Resultaträkning och balansrapport.

  • Skuldsaldo på bolaget?

  • Skuldsaldo på firmatecknaren/borgensförbindelsen?

  • Adressändringar.

  • Styrelse.

Det finns 3 sätt att ta reda på hur mycket du kan låna som företag.

  1. Ett företaget brukar kunna få låna mellan 10-20% av den årliga omsättningen utan extra säkerheter.

  2. Säkerhet samt inga anmärkningar och en kod kredit historik höjer chanserna

  3. Småföretagare brukar kunna mellan 1-5 gånger sitt rörelseresultat.

Utifrån dessa kriterier gör kreditbolaget en bedömning på hur mycket pengar ditt företag kan låna och på hur många månader lånet skrivs på. Skulle bolaget eller firmatecknarna ha betalningsanmärkningar försämras dina chanser till ett högre lån då detta ses som en riskfaktorer. Ibland går det att få ett högre lån beviljat om man har någon som kan stå som extra låntagare på lånet då detta ger mer säkerhet till kreditgivaren. 

Innan du tar ett lån bör du ställa dig frågor som: behöver du ha ett lån? Vad ska du ha lånet till? Är det rätt läge för verksamheten att ta lån? Låneinstitutet kommer att ställa olika typer av frågor när du ansöker om lån.

Långivaren har vissa krav för att du ska kunna ta ett lån till bolaget såsom personlig borgen. Alla seriösa aktörer vill ha en viss säkerhet innan de godkänner lån, så räkna med att du behöver svara på ett antal frågor oavsett vad du ska ha lånet till. Få bättre chanser att låna pengar med personlig borgen & jämför.

Amortering

Amortering är beloppet du ska betala tillbaka på de pengarna du har lånat. Beloppet bestäms beroende på företagets lånelängd. För dig som tar ett lån till ditt bolag är det viktigt att tänka på budgeten samt ha i åtanke hur mycket av beloppet som ska betalas tillbaka varje månad. Amortering och ränta är viktigt att hålla koll speciellt om du har enskild firma då du är personlig ansvarig.

Det finns olika typer av amortering en utav de olika amorterings alternativen är rak amortering. Det innebär att man betalar varierande summor varje månad och därför får en lägre räntekostnad i slutändan av lånet. En nackdel är att det kan dock vara svårare att betala ett högre belopp i början av lånets löptid. Förändringar i räntan påverkar en rak amortering mindre än om företaget har ett Annuitetslån.

Viktigt att tänka på vid lån

I och med att en mer digitaliserad värld har det nog aldrig varit så enkelt att låna pengar och ta företagslån än vad det är idag. Detta öppnar nya möjligheter för företag att utveckla och förbättra sitt företag. Att betala tillbaka lånet bör vara något man tar åtanke vid samt om man har möjlighet att betala tillbaka.

  1. Hitta en långivare med bra omdöme och bra villkor genom oss.

  2. Jämför bland alla långivare för att se om de har bindningstid och dolda avgifter.

  3. Se till att få ett prisförslag utan att bli uppbunden på ett avtal och utan UC.

Några faktorer som är viktiga att tänka på vid ansökan av lån till ert bolag är att man bör ställa sig en mängd frågor samt få alla oklarheter besvarade innan man tar lånet. Man bör ta steget och fråga sig själv om det är rätt läge för verksamheten samt vilka utgifter av form exempelvis amortering, räntor och övriga avgifter.

Att ta ett lån till sin verksamhet kan vara något man har funderat men aldrig tagit steget. Jämför de olika lånen samt deras nack och fördelar så att du sedan kan tryggt välja att gå vidare med det lånet som passar dig bäst.

Factoring – få betalt fortare för utställda fakturor

Factoring eller även kallat fakturaköp och fakturafinansiering är ett samlingsbegrepp för olika slags faktura finansiering där fakturabelåning samt fakturaköp är de vanligaste formerna.

Factoring innebär förenklat att företag säljer eller belånar fakturor hos ett finansbolag som ett sätt att få utbetalt snabbare och öka likviditeten i verksamheten. I jämförelse med företagslån är factoring ett komplement till ett banklån såsom SEB företagslån eller Swedbank företagslån.

Att öka likviditeten i företaget är en fördel och kan användas omgående till material, personal eller andra investeringar. Få rådgivning angående factoring genom att kontakta oss så hjälper vi er hitta kostnadsfri alternativ.

De svenska stor bankerna brukar inte erbjuda factoring eller fakturabelånings tjänster därav är majoriteten kreditföretag som erbjuder tjänsten. Det är viktigt att söka efter leverantörens omdömen för att se om de har bra recensioner och service.

Det är ganska vanligt att man väljer att belåna mellan 70-100% av fakturabeloppet som betalas ut samma dag eller dagen efter. När slutkunden har betalat för fakturan så utbetalas resten av beloppet. För att se om fakturaservice passar din situation kan du få en gratis förslag kring fakturaservice eller låneerbjudande.

Lån till Nystartat företag

Att finna rätt lån för just ditt nystartade företag är en viktigt fråga. Många kreditgivare kräver för nytt företag utan historik personlig borgen därför är det viktigt att man jämför lånen. Som nyföretagare för er nya lysande affärside är något att satsa på samt är det viktigt att man känner till riskerna.

Att komma ingång snabbt med sitt nystartade företag kan vara prioritet därför är ett snabbt lång med kort återbetalningstid ett bra val. Läs vidare för att hitta en lösning om vad som kan passa för just ditt företag om det är andra lån och få svar inom 24 timmar.

Återbetalning av lån till företag

Återbetalning för lånet i form av avgifter, ränta och amortering brukar långivarna oftast använda sig utav. Summan för amorteringen brukar betalas in via faktura eller direkt via autogiro från företagskontot. Villkoren skiljer sig oftast beroende på långivare, du kan jämföra eller få ett prisförslag innan du tecknar ett lån för att se lånevillkoren.

Företagsinteckning

Ibland kan finansbolagen kräva om företagsinteckning vilket är en slags pant i egendom, det vill säga med andra ord tillgångar som inte är av typen fast egendom. Vanligtvis pratar man om varulager eller kundfordringar som ingår i företagsinteckningen. En nackdel med detta är att det beskattas på 1 % av beloppet.


Checkkredit för företag

Checkkredit är ett alternativ till företagslån, ansök via sidan enkelt och få svar inom några timmar. Att ansöka om kredit till ditt aktiebolag ska vara enkelt och är ett smidigt sätt att få loss kapital om oförutsedda utgifter tillkommer. Checkkredit kan användas som en buffert vid företagets behov och du betalar endast om du använder det vilket gör det till en mycket flexibel finansieringsform.

Företagskredit kan vara bra för både etablerade företag som nystartat företag, när du ansöker kommer endast en kreditupplysning skapas och du kan betala tillbaka lånet i din takt. Långivaren tar cirka 0,25 – 2 % läs mer om detta här. Vi besvarar vanliga frågor nedan.

Så fungerar ett lån från oss

Du ansöker genom att fylla formuläret och få ett förslag inom 24-timmar direkt via mejl. Det gå även att kontakta oss så ringer vi upp er med alla uppgifter. Vår finansiella bedömning baseras oftast på de ansökande företagets kreditomdöme.

Etablerade företag

Har ditt företag behov av en ny tillväxtstrategi eller hantera och eliminera flaskhalsar. Detta kan vara problem för etablerade företag att vidare utveckla sin verksamhet då de varit verksamma en längre tid med samma kunder och man ständigt jobbar i verksamheten mer än på verksamheten.

I de fallen så är ett snabbt lån viktigast utan därför bör man söka efter ett lån med lägre ränta och långe återbetalningstid. Dessa investeringar kommer ge avkastning så småningom i snar framtid. När du som etablerat företag ansöker om lån via sidan kommer du få svar inom några timmar.

Är det rätt tillfälle för verksamheten att ta lån?

Att veta om det är rätt läge för att ta ett lån? Ditt företag kan ha en större summa pengar påväg in men det kanske tar ett par veckor eller till och med några månader beroende på hur fakturan har ställts ut 30 dagar, 90 dagar eller 120 dagar.

Då kan det vara ganska enkelt att ta ett beslut, den enklaste lösningen hade då varit en tjänst som kallas factoring. Är företaget i en situation var ekonomin är påverkad kan ett beslut kring att låna pengar eller sälja sina fakturor en bra ide.

Öka chanserna att bli beviljad samt få ett högre lån över 100 000 kr.

Bör företaget växa på egen hand?

En firma eller företag bör växa på egen hand det finns många sätt att nå nya nivåer. För att man ska kunna växa på egen hand kan det finnas behov för finansiering. Att hitta det bästa lånet till företaget kan vara krävande och svårt.

Vad kan lånegivare kräva mot företag?

Det vad långivaren kan kräva är mot sina kunder är några bas krav det kan vara att bolaget har en giltig svensk bolagsform samt ett bankkonto i Sverige och kunna uppge en borgensman vid behov (personlig borgen).

De kan även kräva för att få ett företagslån att bolaget har varit aktiv i minst några månader med någon slags omsättningskrav och ha en bra ekonomisk historik i bolaget med få eller inga betalningsanmärkningar.

Finns det lån till företaget med utbetalning samma dag?

Ja, exempelvis Qred erbjuder direktutbetalning. Ansökan kan göras online och hanteras vanligtvis inom 1 arbetsdag.

Hur hittar jag rätt lån för mitt företag?

Du hittar rätt lån till företaget genom att samla ihop alla långivare och jämför deras villkor mot varandra. Detta kan du enkelt göra via vår webbplats och läsa mer om deras priser, räntor och amortering.

¨Vi har gjort det enkelt att ta lån till företag genom att samla allt på samma plats – jämför företagslån och villkor.¨

Bra att veta vid lån till bolag

För att få ett lån kan det vara bra att veta att visa lån kräver personlig borgen detta är ganska vanligt dessutom att visa någon form av tillgång i form av säkerhet såsom kundfakturor, egendom eller utrustning

Om banken säger nej till lånet.

En stor del av småföretagare som försöker teckna ett lån hos sin bank blir nekade. Större delen av finansieringar hos små & medelstora företag finansieras genom privatlån och egna resurser.

Vi rekommenderar att man väljer en långivare som är specialiserade på småföretagsfinansiering.

  • Sök istället lån via oss som nästa enbart lånar ut pengar till småföretag. Dessutom är ansökningsprocessen smidigare.

  • Fråga alltid varför låneansökan nekas för att se över om det exempelvis är kreditvärdighet eller om lånet går att förstärkas med säkerhet som exempelvis bil, hus eller dylikt.

  • Ta in nya ägare i företaget. Ett alternativ är finansiering genom att sälja delar av företaget och därmed ta in extern finansiär.

Metodik

Vi har granskat 20 populära långivare baserat på 11 datapunkter såsom lånedetaljer, lånekostnader, räntor, avtal, behörighet, kundupplevelse, tillgänglighet och processen från ansökning.

Ansvarig Skribent: Johan Alfredsson

Uppdaterad: November 29, 2022, 09:40:11 AM

Fact checked by Axel Svensson

Källa: SCB och Verksamt

Senast uppdaterad: Februari 2:e, 2024 | Ekonomi Skribent 

sälja fakturor

Copyright © 2024 Säljafakturor.nu är en del av Lead Revenue