Kreditlina med besked inom 1 timme

Vi tycker kreditlina ska vara enkelt, därför lovar vi er snabb hantering. Få besked inom 1 timme.

 
Trustpilot review

4.7/5 från våra kunder

Få besked inom 1 timme på ansökan!

kreditlina

Kreditlina

Frågeställningen företagslån eller kreditlina? Vilket är bättre samt vad bör man tänka på? Om du behöver rörelsekapital för ditt företag, antingen en kreditlina eller ett lån kan vara en bra lösning, men då måste du vara medveten om de olika funktionerna i varje typ av finansiell produkt.

Varje företag behöver ett kassaflöde för att överleva. Småföretag behöver tillgång till rörelsekapital under tillfälliga svackor. Genom att låna pengar på kort sikt kan små företag betala löner, räkningar och hålla verksamheten igång.

Småföretag ofta väljer att låna pengar för att investera i tillväxt. Ny utrustning, nya anläggningar, utveckling av nya produkter eller lager kan ofta kräva ett litet företagslån. Om du funderar på att ansöka om ett långfristigt lån eller kreditlina för ditt företag, här är några viktiga punkter att tänka på:

Kreditlina eller företagslån, vilket passar ditt företag bäst?

Företagslån med fast amorteringstid

Den här typen av lån är vanligtvis avsedd för större inköp och kapitalintensiva investeringar såsom nya anläggningar eller utbyggnader, nya inköp affärsutrustning eller någon annan big- biljett objekt som små företag behöver köpa för att hjälpa till att utveckla verksamheten.

  • Fasta villkor: Normalt använder du termen lån för att låna en fast summa pengar och sedan gå med på att betala tillbaka sikt lån inom en viss tidsperiod, till exempel låna 100 000 kronor och betala tillbaka inom 6 månader. Långfristiga lån har ofta fasta priser, så att du vet i förväg hur mycket lånet kommer att kosta, och du vet hur mycket din månatliga betalning kommer att vara för lånets löptid.

  • Med eller utan säkerhet: När en långivare går med på att låna ut pengar, de tar en risk att du inte kan betala tillbaka pengarna. För att minska deras risk, vissa lån kräver låntagaren att sätta upp säkerheter som ett sätt att säkra lånet (och göra lånet ”säkrare” för banken). Men om du kan inte betala tillbaka pengarna riskerar du att förlora dina tillgångar som ställdes som säkerhet för lånet.

Kreditlina utan fast amorteringstid

En annan lösning skulle kunna vara en kreditlina. För det mesta är en kreditlina för kortfristig upplåning. Det kan jämföras med ett kreditkort. Det finns flera viktiga skillnader jämfört med ett fast företagslån.

  • Flexibel upplåning: Till exempel, om ditt företag blir godkänt för en kredit på 200 000, innebär att du kan låna 200 000 omedelbart, eller så kan du låna mindre belopp vid olika tidpunkter – så länge som den totala utestående skulden ligger under gränsen.

  • Inga fasta villkor: En kreditlina fungerar på samma sätt som ett kreditkort, eftersom det inte kräver dig att göra fasta månatliga betalningar på ditt utestående saldo – du kan göra minsta betalningar varje månad, eller göra större betalningar eller betala av din fullständiga balansera om du väljer.

  • Variabla avgifter: En kreditlina vanligtvis har rörlig prissättning som förändras över tiden beroende på det aktuella läget på de finansiella marknaderna. Om räntorna går upp kan det betyda att det kommer kosta dig mer pengar för att betala tillbaka det utestående beloppet.

I allmänhet är ett traditionellt företagslån lån mer användbar för engångsköp som nya kontorsutrustning, nya anläggningar eller kapitalintensiva investeringar. En kreditlina är mer som ett kreditkort – avsedd för dagliga utgifter för att hålla verksamheten flytande. 

Att ansöka efter checkkredit kan du enkelt göra online via lånegivare eller direkt via jämförelse sidor. Något att ta hänsyn till när man tar ett lån är att kreditgivarna oftast tar en kreditupplysning för att kunna göra en bedömning av företagets ekonomi.

Vad kostar en Kreditlina eller företagslån?

Kostnaden för en kreditlina varierar beroende på kreditgivaren då  räntan sätts individuellt. Oavsett vilken kredit eller långivare du väljer kommer du behöva betala en kreditränta eller en kreditavgift också kallad limitavgift. Limitavgiften betalar du regelmässigt oavsett om du använder krediten eller inte.

Kontraktsräntan brukar i medel ligga runt 0,45 – 2 %. Räntan på krediten betalar du till kreditgivaren oavsett om du använder pengarna eller inte. En del kreditgivare tar endast en dispositionsränta. Det kan vara värt att tänka på är att andra utgifter kan tillkomma såsom uppläggningsavgifter och aviaavgifter.

Vilken bör man välja

Några fördelar med checkkredit är att man endast betalar ränta på det belopp man använder samt är en ganska flexibel finansieringslösning som kan nyttjas vid behov och det kostar inget att ha krediten vilande.

Huruvida du skall använda dig av ett företagslån eller kreditlina beror helt enkelt på behovet. Checkkredit eller kreditlina används mestadels under kortare perioder som en stöd och buffert. Ett lån för företaget har du vanligtvis under en längre tid för en större investering. Vi rekommenderar att man jämför vad som passar ens egna företag bäst. Både tjänsterna har individuellt prissättning baserad på företagens kreditvärdighet och säkerhet. Vid en kreditlina tar du sällan ut hela beloppet vilket gör att kostnaden kan jämna ut sig.

 

Kontakta oss om du känner dig osäker på vad som är bäst

Vi är en långivare med flera flexibla finansieringslösningar i arsenalen. Checkkredit och företagslån är bara två av de många finansieringsformer som vi har att erbjuda. Som grädde på moset har alla våra lösningar transparenta och flexibla villkor. Detta för att du ska känna dig trygg och veta vad du får!

Om du känner dig osäker på vilket av dessa alternativ som passar dina syften bäst är du välkommen att höra av dig! Vi pratar gärna finansiering för företag och kan vägleda dig i rätt riktning. Dessutom kan vi även hjälpa dig att skaffa ett kreditkort eller komma igång med factoring (försäljning eller belåning av fakturor)!

sälja fakturor

Copyright © 2024 Säljafakturor.nu är en del av Lead Revenue