Uppstartslån med vårt företagslån

Vi tycker uppstartslån ska vara enkelt, därför lovar vi er snabb hantering. Få besked inom 1 timme.

 
Trustpilot review

4.7/5 från våra kunder

Få besked inom 1 timme på ansökan!

Uppstartslån

Vill du starta ditt eget företag men inte säker på hur du ska finansiera det? Ett uppstartslån eller nyföretagslån är ett bra alternativ för nya företagare som vill få igång sin verksamhet. Till skillnad från traditionella företagslån är uppstartslån speciellt utformade för nystartade företag.

Om du befinner dig i uppstarten av företaget och behöver kapital för att komma igång bör de nämnda alternativen vara en bra start, vi kommer även gå igenom några saker som nyföretagare kan göra för att förbättra sina möjligheter till ett företagslån.

Det finns flera olika uppstartslån för nyföretagare att välja mellan. Några av de mest populära uppstartslånen är Almi Företagspartner, Qred eller Starta eget bidrag via Arbetsförmedlingen.

 

Vad är ett uppstartslån eller nyföretagarlån?

Ett uppstartslån eller nyföretagarlån innebär att du belånar pengar från ett kreditbolag eller en bank i start fasen av ditt företagande. Ett uppstartslån innebär i de flesta fall en mindre summa pengar mellan 10.000 – 250.000 kr med högre risk och avgifter.

Det finns även lån som har stöd från EU dessa lånen finansieras med hjälp av EIF (Europeiska Investeringsfonden) som du kan ansöka om hos Nyföretagarcentrum eller EU. Syftet med lånet är att underlätta för nystartade företag att få finansiering.

”Att ansöka om ett uppstartslån kan vara skrämmande och okänt från början med läskiga begrepp såsom personlig borgen.”

Vem kan ansöka om uppstartslån?

Uppstartslån riktar sig enbart till företag i uppstartfasen, det vill säga företag som är nystartade eller på väg att starta. En av kraven är att du behöver en bra och realistisk affärsplan.

Du kan också få hjälp och stöd från NyföretagarCentrum med affärside, marknad och budget. När du söker om lånet se till att ansöka om företagslån utan UC på det viset påverkas inte er kreditvärdighet.

När affärsplanen blir godkänd skickas den vidare till exempelvis ALMI för att bli godkänd. Det finns även sidor som erbjuder jämförelse av de olika uppstartslånen bland annat jämförelse av pris, avgift och dolda kostnader. Du kan ansöka om lånet även om du skapar ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.

Några punkter som är viktiga för att man skall kunna ansöka om uppstartslån är följande:
  • Du måste ha ett svensk registrerat aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma och kommanditbolag.

  • Det rekommenderas att du ansöker om ett uppstartslån innan företagets första bokslut men det går även att göra det efter.

  • Bolaget eller huvudman för inte ha några betalningsanmärkningar sedan förr.

 

Vad kostar det att låna pengar?

Räntan för uppstartslån är oftast högre än traditionella banklån, detta på grund av uppstartsfasen, det innebär en större risk för långivaren. Risken är större för företaget eftersom affärsplanen är inte bevisad och intäkterna har inte ännu börjat komma in i bolaget.

Förutom ränta är det vanligt med en uppläggningsavgift samt övriga avgifter. Därför är det viktigt att ta ett lån helst med fast ränta och inga fler avgifter.

Tar du exempelvis ett uppstartslån via banker såsom marginalen bank, kan företagslånet vara påkostad. Nya företag ska kunna ta ett lån till sin startup enkelt också friktionsfritt därför har vi gjort det enkelt att ansöka om ett uppstartslån. Låna 250 000 kronor genom banker kan vara svårt därför ska man tänka på andra alternativ.

Förbättra chanserna till företagslån.

Du kan alltid förbättra dina chanser för att få ett företagslån om du inte blir beviljad ett. De flesta långivarna kan kräva borgen eller någon form av säkerhet för lånet därmed minimera sina risker om lånet inte skulle kunnas betala tillbaka.

Att gå i borgen som ägare för företag betyder att du är personlig ansvarig att betala tillbaka lånet om företaget inte skulle kunna göra det. Genom detta kan du få ett större lånebelopp.

Några bra tips är att:
  • Skapa en affärsplan och budget för uppstarten.

  • Välj uppstartslån med låg ränta och avgifter.

  • Sök upp olika uppstartslån och jämför innan du tecknar.

 

Några andra nämnvärda punkter att ta upp kring starta företag.

Är företagslån ett måste? Bör man fråga sig, oftast kan man skrapa ihop det som behövs för att finansiera ett inköp exempelvis.

Ska du verkligen satsa på din verksamhet och vill att det ska få större effekt kan det vara bra att hitta en långivare som man skapar en relation med och använder sig av vid behov, både vid finansiering men även vid senare skedde såsom factoring.

Vi kommer även gå igenom några saker som nyföretagare kan göra för att förbättra sina möjligheter till ett företagslån.

Några saker ett företag kan göra för att förbättra sina möjligheter till ett företagslån är att se till att kredithistoriken är i check och inte har några onödiga anmärkningar.

Ska du ta ett större lån på 20 miljoner får man gå över till andra metoder istället för företagslån såsom affärsänglar och liknande investeringsformer.

Man kan dessutom som lånesökare öka chanserna att få ett lån genom att lägga till en medsökande samt lägga till säkerhet eller borgen på låneansökan. Detta gör att chanserna ökar markant för att ta ett företagslån som nyföretagare.

Viktiga faktorer när du skall ansöka om uppstartslån
  1. Se till att ha alla siffror redo samt att bolagets ekonomi ser presentabel ut.

  2. Inga betalningsanmärkningar.

  3. Bra ekonomisk historik i bolaget.

  4. Inga oklarheter i vad företaget gör.

  5. Ha en bra affärsplan redo att redovisas om det önskas.

Fakta om uppstartlånet och vad långivare bör erbjuda att låna ut.
Lånebelopp mellan 100 000 kronor – 250 000 kronor

 

Jämför uppstartslån erbjudanden med varandra

Att söka efter ett uppstartslån som nyföretagare behöver varken vara tufft eller tidskrävande. Då vi drar oss mot en alltmer modern och digital värld så börjar allt fler uppstartslån eller lån för nystartade företag på nätet.

Vi erbjuder en jämförelsetjänst som är kostnadsfri att jämföra uppstartslån och nystartslån. Du kan jämföra bekvämt hemifrån lån och villkor från +20 olika långivare och få svar inom 24-timmar.

Förutom uppstartslån finns de andra former av lån för nyföretagare såsom traditionella banklån, mikrolån, kreditkort och företagskrediter. Detta är alla olika sätt att som nystartat företag finansiera uppstarten.

sälja fakturor

Copyright © 2024 Säljafakturor.nu är en del av Lead Revenue